Start Nieuws ESL-dagen Inhoud Weblinks

Project 01


Hier is de achterzijde van de ESL die ik heb gedemonstreerd. De ESL is afgeleid van de ESL 175 beschreven door Eddy Fikier, maar op een aantal punten verbeterd. De constructie is steviger, de materialen anders en de hoeken zijn in verstek gezaagd. De 6 um dunne folie is voorzien van een geheel transparante hoogohmige coating. De ESL wordt aangestuurd door twee ST105PP trafo's van Amplimo (totale step-up 1:100) Zoals te zien zijn de trafo's in het frame ingebouwd. 

De hoogspanningskaskade is voorzien van een neonoscillator. De luidspreker is voorzien van een luidsprekersok. Dit zorgt voor een dieper en strakker laag. Ik was dan ook aangenaam verrast dat in de grote luisterruimte het laag goed aanwezig was.
Hier staat Josť Nebrus trots voor de tafel met daarop de door hem meegebrachte apparatuur; Wadia loopwerk, Wadia converter en Plinius versterker. Over de kwaliteit van deze electronica hoeft dus niet meer gediscussieerd worden: referentiewaardig. 

Aangesloten op de ESLs viel ons een ding duidelijk op: iedereen was voor het eerst op deze bijeenkomst helemaal stil. Zou dit door de apparatuur komen of door de ESLs? Wij denken beide.

Josee Nebrus en MartinJan Dijkstra

Email: mj-dijkstra@zonnet.nl 
Email: jgnaudio@planet.nl 

Weblink: http://www.audiocircuit.com/9041-esl-circuit/9041IMAI-LO.htm 

 

 


Start ] Omhoog ] esl-club@dds.nl

Webmaster:
   
Copyright © 2002 ESL-club           


Laatst bijgewerkt: 15 januari 2007